Waarom ik zo graag de bierwinkel bezoek

Winkelen, ik gruwel haast bij het idee alleen al. Althans wanneer we het hebben over het struinen langs allerlei kledingwinkels. Winkel in- winkel uit met mijn vrouw om allerlei broeken, shirts en schoenen te passen om uiteindelijk iets te kopen in de eerste winkel. Het wachten bij de pashokjes naast andere ‘slachtoffers’ en vooral het ontwijken van de verkopers die vragen of ze je ergens bij kunnen helpen. De voorafgaande lunch en de afsluitende borrel in een café naar mijn keuze maken de dag enigszins draaglijk. Echt uitkijken naar een dagje winkelen zit er voor mij helaas niet in. Tenzij..

In een winkel als deze raak ik nooit verveeld!

We naar een heel ander type winkel gaan, de bierwinkel! Er zijn er meerdere waar ik graag even binnenstap. Van een kleine specialist tot de grotere Belgische bierverkooppunten. Uiteraard kom ik er graag om nieuwe bieren uit te kiezen, maar er is meer!

In een goede bierwinkel:

  • Staat de muziek nooit op standje technoclub
  • Geven ze advies wanneer je hierom vraagt
  • Weet je altijd iets te vinden waar je blij van wordt
  • En als je helemaal gelukt hebt, kennen ze de klant.

Zo overkwam het mij afgelopen week dat de eigenaar van een bierspeciaalzaak zei: “Ik heb nog wat kratjes Gouden Carolus Cuvée van Keizer uit 2015 op te kop kunnen tikken met twaalf flessen erin. Dat is wel iets voor jou toch? Ik heb maar drie kratten dus de schappen zullen ze niet halen.” Even bedacht ik mij dat de al kelder aardig vol zit en ik stond ook al met een krat Ter Dolen in mijn handen. Bovendien zijn deze flessen meestal aardig aan de prijs. Toch maar even vragen: “Wat mag dat kosten zo’n krat? “Ik zal er een mooi prijsje van maken” klonk de eigenaar als een ware verkoper “€ 89,95 is ie voor jou”.  Voor negen tientjes was ik spekkoper en vijf minuten later lag de kist in de kofferbak. Dit is dus waarom hier zo graag kom. Mooi weekend in het vooruitzicht!

Mijn nieuwe aanwinst!